Advanced Nutrition Products

UNGA OCH STYRKETRÄNING

Enligt gårdagens GP publicerade man en studie med resultatet att styrketräning är bra för unga. Idag uttalade sig Leif Swärd och sa att man inte vet hur unga påverkas av styrketräning, att det skulle finnas risker med ungas gymmande. Jag är ju absolut ingen läkare men har hört av flera insatta att detta med att tillväxtzoner i skelettet skulle skadas av styrketräning inte alls är sant. Ska bli intressant att följa denna debatt och hoppas ju givetvis att de kommer fram till att även unga kan träna på gym!

Några av orsakerna till varför unga ska styrketräna:

Starkare skelett
Minskad skaderisk
Bättre motorik
Bredare rörelsearsenal

Annonser

2 svar

 1. Seastream

  ”har hört av flera insatta att detta med att tillväxtzoner i skelettet skulle skadas av styrketräning inte alls är sant.”

  Dessa insatta, är de utbildade inom det hela såsom läkare, sjukgymnaster, specialister? Denna debatten lär pågå till döddagar, men att avskriva gamla rön helt och hållet utan bevis vore farligt. Jag tycker Duckhows inställning är den mest sunda jag sett.

  september 3, 2012 kl. 11:37 f m

  • Japp, läkare, sjukgymnaster, naprapater osv. Tycker att det är en jätteintressant diskussion och hoppas ju självklart att det leder till något positivt vad gäller styrketräning och unga.

   september 3, 2012 kl. 7:32 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s