Advanced Nutrition Products

CHOKLAD = SUPERFOOD

Den bästa nyheten idag måste ju vara den som visar att choklad är så nyttigt att det minskar risken för stroke. En liten bit choklad om dagen kan minska risken att drabbas av stroke med nästan 20 procent. Om chokladen är ljus eller mörk spelar ingen roll. Men sockret då? Jag antar att man vill ha så lite socker i som möjligt… Tänk om man kan bli frisk genom att äta rätt istället för att trycka i sig en massa läkemedel. Det hade ju varit fantastiskt.

Choklad minskar risken för stroke troligen genom att:

• förhindra inflammation och åderförkalkning

• minska koncentrationen av det ”dåliga” kolesterolet LDL

• sänka blodtrycket

Choklad görs av kakaomassa, socker, kakaofett, smakämnen och lecitin. Kakao­bönan kommer från det tio meter höga kakaoträdet i tropikerna (Theobroma cacao). Namnet kommer från aztekiska ”xocolatl”.

Kakao innehåller koffein, men i betydligt lägre koncentration än i kaffe och te.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s