Advanced Nutrition Products

SPIKMATTAN

Jag vet att jag sågade den här spikmattan för några månader sedan, då testade jag den för att alla sa att man blir så himla trött och somnar direkt – jag var vaken halva natten. Nu har jag provat igen, flera dagar i rad då jag haft riktigt ont och DEN ÄR SÅ SJUKT BRA! Har även provat den här varianten men den kändes knappt. Spikmattan som jag lånade av D finns att läsa om här.

Svenska Spikmattan är en modern variant av en indisk fakirmatta. Denna spikmatta kan användas av alla, då det går att reglera hur mycket plastspikarna ska kännas. Man använder en T-shirt eller ett tunnare eller tjockare tyg. Detta gör att även personer med Fibromyalgi, reumatism, långvarig Whiplash etc. kan använda den och blir hjälpta. Se gärna på Kundkommentar på vår hemsida: här. Plastspikarna är 15 mm långa och därför behandlar denna Spikmatta på djupet. Plastspikarna kan inte sticka hål på huden då de är trubbade.

Smärta, psykisk, fysisk eller inflammatorisk stress ökar kroppens produktion av Adrenalin, Kortisol och Noradrenalin, kroppens stresshormoner. En långvarig förhöjd nivå av kortisol (mer än 4 timmar) försämrar immunförsvaret, höjer blodtrycket och blodsockernivån i blodet, samt gör oss mer smärtkänsliga. Höga halter av kortisol påverkar också metabolismen, man får mer bukfett. Alla vet att man ofta går upp i vikt under stressperioder och ofta sätter det sig runt magen. Den höjda halten av noradrenalin skapar muskelspänningar och ömmande muskler och leder. Kroppen är på högspänning. Dessutom sjunker Oxytocinhalten, vilket bl.a. gör att sexlusten minskar eller avtar helt. När Oxytocinet minskar, höjs halterna av de skadliga stresshormonerna och du är inne i en ond cirkel. SMÄRTA-STRESS-SMÄRTA-STRESS.

Oxytocinet är vårt lugn-och-ro hormon. Det utsöndras bl.a. vid amning, skön beröring, massage, meditation, när du lyssnar på musik du tycker om, går en härlig promenad, motion, dans, ridning, av en god middag etc. När oxytocinnivåerna höjs sjunker stresshormonsnivåerna i din kropp. Oxytocinet gör oss socialt öppna, förbättrar vårt arbetsminne och självläkningen i kroppen. Trasiga eller slitna vävnader lagas och nya celler växer till där så behövs. Vår smärttröskel höjs, blodtrycket sjunker och oro och ångest dämpas. Stora doser av oxytocin gör oss dåsiga. Oxytocinet är alltså kroppen eget ”lyckopiller”.

Jag kan verkligen rekommendera den där spikmattan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s