Advanced Nutrition Products

GÖTEBORGSIMMET

Uppe med tuppen, det är så gött, fast inte regniga dagar som denna… Ska med D upp till Delsjön där han ska simma Göteborgsimmet, han har fått för sig att han ska göra Göteborgsklassikern, den vanliga räckte tydligen inte!

Spenderade ju gårdagen på en spikmatta, fick massage och stretchade så idag känns det mycket bättre (har i och för sig inte börjat röra på mig ordentligt än). Dock fortsätter vilan… Så kan det gå när man inte är rädd om sin kropp. Vila är a och o och att proppa i sig värktabletter är inget alternativ utan bara riktigt korkat eftersom både muskler och senor försvagas:

När en muskel blir skadad sker en rad reaktioner. Enzymet COX (cyclooxygenas) deltar i produktionen av inflammatoriska prostaglandiner, som vidgar blodkärlen och ökar genomblödningen. De vita blodkropparna kan då lättare ta sig till det skadade området. De utvecklas då till ”ätarceller” som tar hand om den skadade vävnaden. Inflammationen är alltså en del av läkningen. För idrottare leder den också till oönskade följder som svullnad och sämre muskelfunktion. På kort sikt minskar läkemedel som Voltaren och Ipren inflammation och smärta. På lång sikt kan muskler och senor dock blir svagare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s