Advanced Nutrition Products

MAT SOM MEDICIN

Har nu anmält mig till vad jag tror kan vara ett väldigt intressant seminarium med rubriken Mat som medicin. Det här är ett område som jag verkligen kan nörda ner mig på så det ska bli riktigt spännande.

Samhället står inför stora utmaningar med en åldrande befolkning. Sjukdomar som följer av övervikt och fetma kräver allt större andel av samhällets resurser. Det har blivit nödvändigt att finna olika alternativ för att motverka och behandla de kostsamma, livsstilsrelaterade sjukdomarna.

Det finns ett tydligt samband mellan mat, fysisk aktivitet och hälsa. Den ökande kunskapen inom biologi, medicin och naturvetenskap leder också till större insikt om hur vår genetiska bakgrund, vår livsstil och olika faktorer i vår omgivning formar livsresan i termer av hälsa, välbefinnande, åldrande och sjukdom.

Vid seminariet poängteras att vi redan idag har bra verktyg för att på molekylär och cellnivå identifiera de komponenter i maten som påverkar vår hälsa och beskriva hur dessa fungerar. Detta medför att man i framtiden kommer att kunna ge kostråd och medicinsk behandling som är optimala även utifrån individens genetiska profil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s