Advanced Nutrition Products

SALVEKVICK OCH KVACKSALVERI

Denna bok är inköpt av H som snart är färdig läkare. Jag antar att han delar min uppfattning angående alternativmedicin som detoxkurer, kristallterapi och örtmedicin men har inte fått detta bekräftat än… ALLA som har något som helst intresse av hälsa och välbefinnande uppskattar den här boken (speciellt om man som jag har varit skeptiskt till många alternativa metoder och nu får bekräftat att de flesta har NOLL EFFEKT förutom mindre pengar på kontot)!

I alternativa sammanhang är detox inget mindre än svindleri. Människokroppen är utrustad med förnämligt effektiva renings- och utsöndringsorgan (levern, njurarna, huden) som mycket väl förmår rensa ut ”gifter” efter ett eventuellt frossande. Det finns inget stöd för att detox skulle göra nytta, och vissa behandlingar – som kelatterapi och tarmsköljning – kan faktiskt vara skadliga. Under en dylik utrensning blir man inte av med mycket annat än pengar.

Så vad rekommenderas om man nu t.ex. skulle vilja detoxa kroppen efter en helg med för mycket av det goda? JO, vatten, bra kost, träning och vila. Som vanligt gäller sunt förnuft men det kan man tyvärr inte köpa för pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s