Advanced Nutrition Products

CHIAFRÖN

 

C fortsätter sitt hälsosamma liv och har köpt chiafrön. Chiafrön är verkligen en superfood. Bara 2 tsk av fröna innehåller mer Omega-3 än 1 laxfilé, kalk motsvarandes flera glas mjölk och 30% mer antioxidanter än blåbär.

Chiafrön kommer från Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen ”Tarahumara”, som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda.
Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-liniolic-acid), fiber och protein. De innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium.
Traditionellt har chiafrön konsumerats som de är i form av en dryck som kallas ”chia fresca”, eller som komplement i bröd och bakverk. Fröna kan också malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. I USA används den ofta i bars och i müsli.
Växten är ny i Europa och introducerades i SU 2009 som ”Novel Food” vilket innebär att den rekommenderad att användas i bakning av bröd upp till 5% av den totala mängden.

Annonser

Ett svar

  1. It’s really a cool and helpful piece of info. I am happy that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.|

    oktober 16, 2012 kl. 8:58 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s