Advanced Nutrition Products

Dagens frukost


Imorgon ska det här Rapunzel-håret klippas av. Vad hände med alla riddare?

Äggröra på 2 ägg och 2dl äggvita + kaffe! And what a lovely weather… Det pratades om backträning med Johanna men känns så där lockande när man inte har någon vattentät jacka. I höstas hade jag en period när jag kunde träna utomhus i ur och skur (visst, den gör sig påmind ibland) men nu känns det inte alls lika lockande. Rätt kläder är banne mig ett måste om man ska bo i Sverige… Rygg + axlar på gymmet ska hinnas med i alla fall!

Bjuder på lite äggfakta eftersom jag älskar ägg!

Ägg är ett superlivsmedel och innehåller nästan alla näringsämnen som vi människor behöver för att växa och må bra. Förutom fullgoda proteiner och viktiga fettsyror finns merparten av alla vitaminer, mineraler och antioxidanter i ägg. Det enda som saknas i ägg är vitamin C och kolhydrater. Få andra livsmedel har ett så komplett vitamininnehåll och är så rika på spårämnen som ägg. Ett enda normalstort ägg ger mer än en tredjedel av vårt dagsbehov av selen, vitamin E och B12. Merparten av alla vitaminer och antioxidanter finns i äggulan.

För den som tränar mycket är det extra viktigt att äta mat med högt näringsinnehåll. Det ska vara bra energi, bra proteiner, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Allt fler talar om supermaten som gör oss friskare och får oss att orka mer. Hit hör apelsin, blåbär, broccoli, bönor, kalkon, lax, sojabönor, spenat, te, tomater, valnötter, yoghurt och – ägg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s