Advanced Nutrition Products

Backträning


Jr fick stretching och vatten som belöning

Jr fick det tufft på kvällens backträning, som sig bör 🙂 Hon var grym (eftersom jag känner Jr vet jag att 80% av hennes styrka sitter i hjärnan, vilket gör att man kan pressa henne lite extra…!). I år sprang hon Göteborgsvarvet utan någon som helst träning, kanske inte att rekommendera, men hon är som sagt sjukt starkt mentalt så det var inga problem att ta sig runt.

Jag älskar ju backträning, tycker att det ger mätbara resultat fort. Backträning gör en definitivt starkare, kroppen blir bättre på att koppla in fler muskelenheter samtidigt vilket får dem att röra sig snabbare. Dessutom får man upp pulsen ordentligt i uppförsbackar vilket stärker hjärtat som kan pumpa ut mer syrehaltigt blod till musklerna.

Förhöjd muskelstyrka, starkare och mer elastiska senor och ligament, utökad steglängd och bättre löpekonomi är några av alla fördelar med backträning. Tänk på att den här typen av löpning är ganska påfrestande för framför allt vader och hälsenor, backträning är ingen man kör varje dag utan lägger in t.ex. en gång i veckan. Try it!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s