Advanced Nutrition Products

Kommersialisering

Sorry to disappoint you men nej, cannabis är inte bra för hälsan. Tydligen har det visat sig att dagens ungdom tror att cannabis är ofarligt och att även heroinmissbruk ökar.

”De senaste tre fyra åren har vi sett en mer eller mindre explosionsartad utveckling när det kommer till cannabismissbruket. Det har nog tre- eller fyrdubblats bara under de senaste tre, fyra åren. Det har alltid funnits en grupp ungdomar som väljer att testa olika saker i riskzonen, men nu, de senaste två, tre åren, är det hela gruppen runtomkring som testar att röka cannabis. ”

Inte bra detta, cannabis har blivit kommersialiserat och det var väl bara en tidsfråga… Välj mellan följande:

Psykoser
Schizofreni
Panikångestattacker
Panikångestsyndrom
Försämrat korttidsminne
Koncentrationssvårigheter
Passivisering

Ingen positiv inverkan på hälsan direkt och det får mig att tänka tillbaka på högstadietiden och projektet Våga säga nej till droger

Annonser

2 svar

 1. Det här inlägget var intressant men kan du inte länka till relevant forskning så att dina påståenden får tyngd? Det snackas så himla mycket hit och dit om vad som är och inte är farligt med cannabis men det är få som faktiskt lutar sig på aktuell forskning.

  maj 4, 2012 kl. 9:51 f m

 2. Sara S

  Självklart är cannabis skadligt och det är oroväckande hur ignoranta många användare är om detta faktum. Inom den förfärliga cannabiskulturen frodas en svartvit syn på drogen där alla negativa aspekter viftas bort.

  Men jag lutar likväl mot en legalisering eftersom nu när cannabis distribueras av den fria marknaden som är ute efter profiter, så blandas framför allt haschet ut med plast, lim, sand etc. Jag har noterat det fler gånger än inte när jag kokat haschbitar i vatten för att se om det löser upp sig, och hur.

  Det innebär att jag har skäl att tro att tiotusentals ungdomar i detta land röker ämnen som är oerhört farliga för lungorna och att detta t.o.m. rökes utan filter. De som röker hasch regelbundet under ett antal år löper betydande risk att drabbas av sjukdomar såsom KOL och det ödet vill jag bespara dem.

  Därför vore det nog till det bättre med ett statligt monopol där människor kan skaffa sig rent och fint gräs.

  Avkriminalisering (som inte är det samma som legalisering) är jag helt övertygad om är riktigt. Man ska inte straffas för vad man väljer att göra med sin kropp, eller för att man är missbrukare, beroende etc. Det medför också negativa konsekvenser, fientlighet till myndigheter, ovilja att söka hjälp och vård, allmänt fler problem i ett läge där man snarare behöver stöd och hjälp.

  Men snacket om att cannabis är ofarligt, att man inte kan bli beroende av cannabis, att ingen människa dött av cannabis osv. är rent bullshit, knarkpropaganda. (Och ja, anti-propagandan är ofta också väldigt missvisande)

  maj 5, 2012 kl. 10:36 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s