Advanced Nutrition Products

Anti age


En solkräm som är helt ok (för jag tycker ingen är bra egentligen, känns som ett extra lager i ansiktet som aldrig torkar…!). Men vad gör man inte för att slippa rynkor och solskador!

Huden mår som bäst i tonåren – cellförnyelsen sker i maximal takt, kollagen och elastin ger huden spänst, smidighet och fyllighet. Sedan börjar det: huden åldras, cellförnyelsen avtar långsamt, huden blir torrare och tunnare, får fina linjer, solfläckar och ytliga blodkärl. Kollagen och elastin minskar, fettmängden i ansiktet minskar och det är HÖG TID ATT SE ÖVER SIN LIVSSTIL!!! Hudens åldrande beror nämligen både på genetiska faktorer och livsstilsval. Följande gäller:

Ingen rökning (blodkärlen drar ihop sig och minskar mängden syre till organ som huden).

Alkohol i måttliga mängder (ökar risken för utvidgade blodkärl, minskar det reparerande tillväxthormonet som ger spänstigare hud).

Kosten – var noggrann med att få i dig vitaminer, mineraler, antioxidanter, fett, proteiner osv. Allt påverkar huden! Glöm inte att dricka vatten!

Motionera – bästa sättet att få igång blodcirkulationen som ger huden syre och näring. Träning minskar stresshormonet kortisol samtidigt som blodsockret regleras.

Solning – ALLTID solfaktor. För mycket sol syns (tyvärr) tidigt i huden, dessutom är det faktiskt farligt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s