Advanced Nutrition Products

Forever young

Fick till ett himla bra axelpass imorse. Höjde samtliga vikter och då känns det ju alltid extra bra och proteinshaken smakar extra gott! Medelåldern var hög på gymmet idag och jag noterade något intressant; damerna tränar väldigt lätt medan herrarna i samma ålder verkar pusha sig själva till max. Varför det är så här vet jag inte. Det är ju när man tar i som man får resultat, detta gäller ju även damer i 60-års åldern. Anyway, jag började fundera på hur man kan motverka åldrandeprocessen och fann följande svar:

En av de viktigaste orsakerna till varför vi åldras (förutom fria radikalers angrepp på våra kroppar) är karamellisering av proteiner – överflödigt socker i blodet binder till proteiner och även till DNA. När sockret har bundits till proteinet eller till DNA försämras funktionen påtagligt. När sockret binder till kollagen bryts detta ner och huden blir rynkig. Även kärlsystemet, lederna och hjärnan kan drabbas.

Vad göra?

  • Undvik socker och snabba kolhydrater (mat med högt GI), ät mycket frukt och grönt, grova fullkornsprodukter och baljväxter. Undvik lightprodukter med konstgjorda sötningsmedel och produkter med onaturliga ingredienser och transfetter. 
  • TRÄNA! 

Detta var de två viktigaste ”medicinerna” mot kroppens åldrande, ska dela med mig av fler tips lite senare. Under tiden kan ni läsa hur Linda Thelenius (fd Rosing) resonerar kring åldrande här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s