Advanced Nutrition Products

Stressssssss

Det är så sjukt, hela tiden hör man om vänner och bekanta som gått in i väggen pga stress. En till nu i veckan liksom. Stress i små mängder kan ju ge lite energi men oro/ångeststressen är ju allt annat än hälsosam, som en extra go bonus kan man även bli lite småfet av stress. 

Det är förhöjda halter av stresshormoner (framförallt kortisol) i blodet som gör att kroppen tolkar detta som att den är utsatt för någon typ av fara (tänk någon typ av flyktsituation på stenåldern…). Därför ger stresshormoner en fettinlagrande effekt och sänkt insulinkänslighet så att glukosen går till hjärnan istället för musklerna. Dessutom hoppar stressade personer gärna över måltider för att sedan överkonsumera snabba kolhydrater och fett när de kommer på att de är superhungriga. ”Men jag åt ingen lunch, jag kan äta extra mycket nu.” Japp, studier visar att stressade personer faktiskt har ett högre BMI.

Stress är allt annat än bra och det verkar ju inte bättre än att det man stressar för idag får man igen senare i ännu sämre form som t.ex. sjukskrivning eller liknande. Man verkar kunna bli stressad av nästan precis allt också, lite som att man kan få cancer av allt… Usch. Allvarligt talat, man måste vara rädd om sig själv (och andra).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s