Advanced Nutrition Products

Klassfråga?

Hrm. Är det inte liiite mycket fokus på mat i media just nu? Känns som att det kan finnas viktigare ämnen att koncentrera sig på. Men visst, det engagerar, är lättillgängligt och en viktig fråga eftersom vi tydligen blir allt ohälsosammare och japp – fetare. Läste idag om en 21-årig tjej (de måste ha skrivit fel ålder, 41?) som diskuterar huruvida dieter är bra eller inte, att dieter är en klassfråga osv…. Läs själva här.

Det är så mycket snack om dieter just nu och att LCHF är skit. Något som däremot är j*vligt coolt är Slow Food rörelsen (intervjuade faktiskt Carlo Barsotti för några år sedan, grundaren av Slow Food i Sverige). Väldigt intressant:

Gott, för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få i sig näring. Rent, för att mat och dryck inte ska innehålla gifter och för att produktionen inte får skada miljön. Och rättvist, för att bra mat är en rättighet även för den som inte har så mycket pengar och för att de som producerar mat ska ha drägliga arbets- och livsvillkor.

Men att döma av den första artikeln så måste ju även Slow Food-livsstilen vara en klassfråga då, eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s