Advanced Nutrition Products

Välj naturligt istället för nyckelhål

En av anledningarna till att svenskarna inte längre väljer nyckelhålsmärkta produkter är LCHF och givetvis det ökade intresset för äkta matvaror. Nyckelhålsmärkningen syftar till att lyfta fram matvaror som innehåller mer fibrer och mindre fett, socker och salt än produkter av samma typ. Hrm… om man då tar bort eller minskar ett ämne i en produkt måste man väl ersätta det med något annat? Check this out:

  • En skinkprodukt som gjorts på sammanpressade skinkbitar plus mald skinka, ”rökts” med ett aromämne, försetts med fem e-nummer – inklusive e452, som ska binda det vatten som blandats ned i skinksmeten – och dessutom fått en dos av såväl vanligt socker som druvsocker.
  • Tunna skivor av rökt kalkon med lika många e-nummer som skinkan och därtill smakförstärkaren jästextrakt som ska kompensera för den låga kötthalten (79 procent) och det myckna vattnet, som turligt nog för tillverkaren inte behöver preciseras närmare.
  • Lätt & Lagom Omega 3 med vatten som huvudingrediens, smörsmak från aromämne och sammanlagt sju tillsatser.
  • Ett fullkornsbröd med sirap, socker och fyra e-nummer.
  • En hälsoyoghurt med lika mycket socker som jordgubbe och ett aromämne för att få till bärsmaken.

Jag kollar alltid innehållsförteckningen och litar definitivt inte på nyckelhålsmärkning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s