Advanced Nutrition Products

Ät mer choklad!

Lagom till helgen läste jag att choklad är något av det nyttigaste man kan äta… Hrm, njae, nästan kanske, sjukt gott är det däremot 🙂

  • Kakao har länge varit ett superfood och används inom medicin, det är det tillsatta sockret som gör att choklad blir onyttigt.
  • Choklad innehåller teobromin som gör oss alerta och fokuserade. Ökad cirkulation i hjärnan är, enligt forskare, positivt för både minnet och inlärningen.
  • Kakaon är naturligt rik på vitaminer och mineraler. Det höga innehållet av A- och E-vitaminer, fosfor, järn, kalium, selen och magnesium ger en rejäl boost åt immunförsvaret.
  • Choklad kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Choklad innehåller höga doser av magnesium som är en naturlig aptitdämpare. Dessutom är rå kakao rik på fibrer som förhindrar fettinlagring och gör dig mätt. Se bara på alla dietprodukter som finns på marknaden, det är ingen slump att majoriteten av dem är täckta i eller innehåller någon form av choklad.
  • I svenska studier har man sett ett samband mellan chokladkonsumtion och en lägre risk att drabbas av blodproppar, stroke och hjärtinfarkt.
  • Kakaobönan innehåller mer antioxidanter än något annat: 20 gånger mer än grönt te, 30 gånger mer än rött vin, 15 gånger mer än blåbär och 3 gånger mer än gojibär. Ett ökat antioxidantintag är inte bara bra för immunförsvaret, det gör det också lättare för musklerna att återhämta sig efter träning.
  • Att du får sug efter just choklad är inte konstigt eftersom kakaon har en unik förmåga att påverka hjärnans,signalsubstanser. Den gör så att nivåerna av må bra-hormonet serotonin frigörs. Även fenyl­etylamin­nivåerna höjs vilket gör att din puls slår snabbare, och du känner dig som när du är kär.

F*n vad gött – jag ska lätt äta choklad idag! Nyttigaste chokladen är denna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s