Advanced Nutrition Products

Au natural

”Vissa varor kräver dock en del tillsatser, som olika så kallade light-produkter. Många konsumenter efterfrågar till exempel yoghurt som inte innehåller så mycket fett. Den innehåller oftast fler tillsatser än ”vanlig” naturell yoghurt.”

Really?! Jag tror att naturligt är bättre än konstgjort. Försöker äta så ”äkta” och naturligt som möjligt och hade aldrig fått för mig att köpa t.ex. lightyoghurt eller djupfrysta färdiga rätter. I Sverige har ju begreppet naturliga ingredienser blivit ett marknadsföringsknep… Allt ska ju vara just så naturligt som möjligt; kläder, tvättmedel, duschkräm etc.  Ändå slutar vi upp med E-nummer-glassen, Colan och konstgjord thaisås. Jag undrar om anledningen till denna E-nummer-konsumtion verkligen är att ekologiska produkter är svindyra… Njae, helt ärligt tror jag att många konsumenter inte är medvetna om vad de äter.

Annonser

Ett svar

 1. Klasse

  Miljövinst med eko-odling är noll

  Ekologisk mat säljer som aldrig förr. Men forskare på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, menar att ekologisk odling är mer skadlig för miljön än konventionellt jordbruk.

  Det stora problemet med den ekologiska odlingen är att skördarna blir mycket mindre då det krävs större arealer för att producera samma mängd mat.

  Forskning visar att ekologisk odling utarmar markens näringsförråd, minskar växtproduktionen med 25-50 procent och ger ett lika stort eller större näringsläckage som det konventionella jordbruket gör.

  – Vi får snarare högre läckage av kväve som senare hamnar i Östersjön med ekologisk odling än konventionellt, säger Lars Bergström, professor i vattenvårdslära vid SLU.

  De som förespråkar ekologisk odling menar att den gynnar den ekologiska mångfalden och gör att kemiska medel inte rinner ut i naturen. Varje år stöder staten det ekologiska jordbruket med en halv miljard kronor

  januari 4, 2012 kl. 3:42 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s