Advanced Nutrition Products

5 tips för att undvika oönskade julkilon

Vi vet ju alla redan nu att det kommer att vara kaos på gymmen efter nyår pga det dåliga samvetet som ger sig till känna efter all julmat. Jag mår dock illa så fort jag tänker på julmat (kan i och för sig bero på att jag inte äter kött och detta finns ju i överflöd på ett julbord). För att ni inte ska behöva vakna upp med ångest i januari + oönskade extrakilon kommer här första delen av mina tips!

1. Gå inte på julbord fem gånger. Förutom att maten där är en stor j*vla bakteriehärd så är det riktigt onyttigt. OM du nu ändå känner att du vill knö dig fram till buffén så välj ut det nyttigaste och ät inte av alla desserter flera gånger. Håll dig till: lax, sill, kål, ägg, sallad/grönsaker, nötter och fruktsallad.

2. Hetsät inte pepparkakor, lussekatter mm. Visst, adventsfika är mysigt men byt ut sockret mot en sådan här istället. Det är för j*vla svårt att bara ta EN pepparkaka eller EN lussekatt.

3. Ändra inte dina träningsrutiner bara för att det är jul. VILL du verkligen träna så finns det tid, gå upp tidigare eller besök gymmet istället för kyrkan.

4. Häll inte i dig alkohol. Alkohol = sjukt många kalorier.  Man blir varken snyggare eller smalare (även om en del modeller påstår detta) av julfesterna och alla utekvällar. Bakis, alkofet och ofräsch är vad man blir. Många påstår att champagne är det ”nyttigaste” alternativet… Det gamla rådet varannan vatten gäller.

5. Ge bort all marsipan som du får från gamla mostrar och liknande. Eftersom du får samma sak varje år av den här kategorin släkt så får de tydligen inte reda på att du skänker bort deras gåvor och då är det ju lugnt.

I nästa del blir det allvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s